Logga

Välkommen till Blekinge - Sveriges Trädgård
med en god blandning av museer, punch och vilt!

 


Dag 1

 

Buss hämtar på hemorten för vidare färd till Karlskrona. Här stannar vi och gör ett besök på Marinmuseet.

 

"Välkommen till världsarvet "Örlogsstaden Karlskrona" och ett minnesrikt besök på Marinmuseum.
Marinmuseum är byggt i nutida, spännande svensk arkitektur och har 300-åriga anor. Sin grund har museet i flottans modellkammare, som instiftades 1752 av kung Adolf Fredrik. På Marinmuseum upplever du den svenska marinens spännande historia."

 

 

Rosenbom, som är något av en symbol för Karlskrona, är en fattigbössa i form av en skäggprydd man, kanske en gammal båtsman. Han står framför Amiralitetskyrkan, Ulrika Pia, som är en av Sveriges största träkyrkor. Här stannar vi till för att hälsa på Rosenbom innan vi lämnar Karlskrona.

 

Nu går färden till Ronneby Brunn. Här skall vi checka in på vårt hotell och bekanta oss med våra rum, för att senare träffas i hotellreceptionen och gemensamt gå till restaurangen för att inta en god och efterlängtad middag.

 


Dag 2

 

Efter en skön natts sömn och en härlig frukostbuffé går nu färden till Nogersund. Här stannar vi till vid hamnen för att ta båten över till Östersjöns pärla, Hanö, som är både bilfri och myggfri.

Besöket på Hanö gör vi genom att på egen hand strosa omkring för att titta på alla sevärdheter som t.ex. hamnen som har 75 båtplatser, bygdegården där man kan dricka kaffe om man så önskar, fyrvaktarbostaden som ligger vackert belägen högst uppe på ön, fyren som byggdes mellan 1904 och 1906, engelska kyrkogården för nämna några sevärda platser.

 

Engelska kyrkogården!
Under Napoleonkrigets dagar var Hanö bas för den engelska örlogsflottans manövrer i Östersjön under åren 1810-1812. Ett minne från den tiden är den engelska kyrkogården som ligger på berghällarna mellan fyren och Bönsäcken. 15 sjömän ur flottan fick sina gravar här. William Miller och Clifford Williams är två av dem.

 

Efter denna kulturella och historiska upplevelse går färden åter till vårt hotell. Här skall vi även i dag inta en god och välsmakande middag.

 


Dag 3

 

Denna dag börjar vi som vi brukar med en härlig frukostbuffé. Mätta och belåtna lämnar vi rumsnycklarna och checkar ut från hotellet och lastar in vårt bagage i bussen för att åka vidare.

 

 

På Eriksbergs viltreservat börjar vi med att tillsammans med en kunnig guide åka runt i reservatet som rymmer över 1000 klövdjur.
Efter denna naturupplevelse intar vi en härlig lunch som naturligtvis består av något vilt. (Viltstek med grönsaker, potatis och sås, lättöl eller vatten samt en slät kopp kaffe på maten).

 

 

 

 

 

Färden går nu vidare till Karlshamns kulturkvarter, där vi besöker Punschmuseet och Karlshamns museum.

 

Vad är punsch?
Namnet punsch anses stamma från räkneordet fem, som på indiska heter patsch. Detta skulle syfta på att drycken innehåller fem beståndsdelar - arrak, sprit, socker, vatten samt någon krydda eller syrligt vin.

 

Färden går nu åter till Skåne.
Vårt besök i Blekinge - Sveriges trädgård är slut för denna gång.

 

Blekinge - Sveriges Trädgård 3 dagarPris/person:  2 465 kr

enkelrumstillägg: 390.-/natt

Gäller för grupper på 40-49 personer under år 2005


Detta ingår i priset:

- Bussresa
- Övernattning, del i dubbelrum 2 nätter
- 2-rätters middag dag 1 och dag 2
- Besök på Marinmuseum
- Besök vid Amiralitetskyrkan och Rosenbom
- Båtresa tur och retur Hanö
- Entré, guide och lunch på Eriksbergs viltreservat
- Entré och guider på Karlshamns museum och Punschmuseet

Adress: Elisabet Olssons gata 16, 282 33 TYRINGE
tfn. 044 - 32 80 80
fax. 0451 - 568 83

Boka på tfn. 044 - 32 80 80